GLU 1-7

Jeg fikk en mail i går om at departementet hadde bestemt at høgskolen ikke skulle få lov til å starte opp GLU 1-7 fordi de mente det ikke var nok søkere til at det var forsvarlig å starte studiet. Samtidig viste det seg at Universitetet i Nordland hadde ferre søkere enn HiNe, men de fikk ikke noe pålegg fra departementet og studentrådet gjorde seg klar til kamp. Høgskolen var også kampklar og sendte ansatte ned til Oslo for å få departementet til å ombestemme seg. I dag kom gladmeldingen om at departementet har gitt seg og høgskolen får lov til å starte opp GLU 1-7.

Men det er ikke første gang at høgskolen har fått pålegg av dette slaget, eller trussel om nedleggelse slik Stjernø-utvalget gjorde for noen år siden. Med tanke på at Universitetet i Nordland ikke fikk samme pålegg til tross for ferre søkere, virker det som om departementet ønsker å få lagt ned høgskolen på sikt, eventuelt få den slått sammen med UiN. Noe som også kanskje kan bety nedleggelse uansett.

Kanskje er det på tide at vi markerer hva vi synes om det, vi som ønsker at høgskolen skal få bestå. Kanskje det er på tide at vi sender en klar og tydelig beskjed til departementet at de får ikke lov til å legge ned Høgskolen i Nesna. Jeg foreslår en markering, eller demonstrasjon i høst når studentene er tilbake og håper på bedre oppmøte enn det var da vi markerte mot at drama ikke starter opp til høsten.
Kanskje, hvis vi får det til, så tar noen av medlemmene i studentrådet en tur til Oslo for å prate med departementet. Vi må si i fra at de kan holde fingrene langt unna fatet, annet enn å gi den økonomiske støtten skolen har krav på.

La Høgskolen i Nesna bestå! Hører dere det, der nede i hovedstaden? 😉

Av: Fungerende leder, Linda

Legg igjen en kommentar